Palkanlasku_palkkalaskuri

Tulorekisteri otettiin käyttöön 1.1.2019. Palkkaus.fi testasi ja toteutti oman tulorekisteri-integraationsa jo viime vuonna. Olimme mukana ensimmäisten joukossa testaamassa tulorekisteriä viime vuoden alussa. Nyt tulorekisteri on osa palvelua, eikä käyttäjien tarvitse sitä miettiä.

Ilmoittaminen muuttui

Enää ei tehdä kausi- ja vuosi-ilmoituksia Verohallinnolle. Eikä myöskään erikseen vuosi-ilmoituksia TVR:lle ja työtapaturmavakuutusyhtiöille. Myös TyEL-ilmoitukset menevät tulorekisterin kautta työeläkeyhtiöille. Käytännössä tehdään jokaisesta palkasta tarkka ja laaja ilmoitus, jota lain määrittämät tiedonkäyttäjät voivat hyödytää ilman lisäkyselyitä.

Prosessi toimii 1.1.2019 alkaen tiivistetysti seuraavasti:

  • Kun palkka on maksettu, siitä tehdään palkkailmoitus 5 päivän kuluessa.
  • Kuukausittain tehdään työnantajan erillisilmoitus työnantajasuorituksista.
  • Tulorekisteriin ilmoitetaan sähköisesti (joko koneellisen rajapinnan tai verkkosivuston kautta)

Yrittäjän kannattaa huomata, että myös pelkät kulukorvaukset ja luontoisedut pitää ilmoittaa ajallaan, vaikka varsinaista palkkaa ei jotain kuukautena olisi maksettukaan. Palkkaus.fi:llä tämäkin käy kätevästi.

Voit myös maksaa palkan nettopalkan kautta, jolloin perinteisen palkkaennakon voi hoitaa helposti myös tulorekisterin aikana. Nyt vain tehdään halutulla nettopalkalla palkka, jonka palkkalaskuri laskee työntekijän tiedoilla vastaavaksi rahapalkaksi. Ilmoitukset ja tilitykset tehdään sen mukaisesti.

Älä murehdi tulorekisteristä

Palkkaus.fi toi ensimmäisen paketin tulorekisterin tulolajeja palkkalaskuriin jo ennen vuoden vaihdetta. Kaikki tulorekisterin tulolajit ovat käytettävissä, jolloin myös harvinaisemmat palkanmaksun tapaukset voi hoitaa kätevästi palvelussa.

Käyttäjiemme ei tarvitse murehtia tulorekisteri-ilmoituksista.Palkkaus.fi käyttää reaaliaikaista sähköistä rajapintaa suoraan tulorekisteriin. Työnantaja vain maksaa palkat palkkalaskurilla ja sen jälkeen kaikki toimii automaattisesti.

Lue lisää

Mikä on tulorekisteri? Artikkeli taustoista ja tulevasta aikataulusta

Miten Palkkaus.fi hoitaa tulorekisterin vaatimukset?

Palkkaus.fi yrityksille – lue lisää

Tilitoimiston palvelu – Palkkaus.fi:llä tehostat asiakkaidesi palkkahallinnon