Tulorekisteri otetaan käyttöön 1.1.2019. Kaikkien työnantajien pitää käyttää tulorekisteriä palkasta tehtävien viranomaisilmoitusten tekemiseen. Mitä yrittäjän pitää muistaa?

Muistilista tulorekisteristä yrittäjälle

Jotta yrityksesi on valmis tulorekisterin käyttöönottoon, muista seuraavat asiat:

  1. Mieti rutiini, joka mahdollistaa palkkojen ilmoittamisen tulorekisteriin 5 päivän sisällä palkanmaksusta (muista pyhäpäivät!)
  2. Varmista, että palkanmaksussa käyttämäsi järjestelmä osaa tehdä ilmoitukset maksamistasi palkoista tulorekisteriin. 1.1.2019 jälkeen ei voi enää käyttää muita tapoja ilmoittamiseen!
  3. Muista aktivoida sähköinen laskutus työeläkeyhtiöön ja TVR:lle, jotta maksut tulevat suoraan yrityksellesi ilmoitustesi mukaisesti.
  4. Vuodelta 2019 sinun ei tarvitse enää tehdä erikseen vuosi-ilmoitusta tapaturmavakuutusyhtiöön, kun palkkailmoitukset on tehty tulorekisteriin vuoden alusta lähtien.

Palkkajärjestelmää valitessasi, kannattaa tarkistaa, että se pystyy ilmoittamaan palkkatiedot ns. laajan ilmoitustavan mukaisella tarkkuudella tulorekisteriin. Näin yrityksellesi ei tule tulorekisterissä mukana olevilta viranomaisilta tarkentavia kyselyitä tulevaisuudessa.

Laajaa ilmoitustapaa ei laki vaadi, mutta sitä kannattaa ehdottomasti käyttää. Pahimmillaan kyselyitä palkkoihin liittyen voi tulla vuosienkin päästä, jos yrityksesi ei ole ilmoittanut kaikkia palkan tietoja tulorekisteriin.

Kysy neuvoa

Tulorekisteristä kerromme tarkemmin tässä artikkelissa. Voit kysyä neuvoa tulorekisteriin ja palkanmaksuun liittyen asiakaspalvelustamme. Voit lähettää viestin asiakaspalveluumme sähköpostilla: aspa (ät) palkkaus.fi tai soittaa meille numeroon 020-798 0230 (ark. klo 9–16).

Yrityksen palkat Palkkaus.fi:llä

Palkkaus.fi on yrityksen palkanmaksupalvelu, jota käyttämällä hoidat työntekijöiden sekä yrittäjän oman palkanmaksun vaivattomasti ja ilman opettelua. Palkkaus.fi-palvelu on yhdistetty suoraan tulorekisteriin.

Kaikki palkkaan liittyvät ilmoitukset ja tilitykset eri tahoille menevät automaattisesti oikein. Työntekijä saa nettopalkan tililleen ja palkkalaskelma lähetetään sähköisesti. Kirjanpitäjäsi tai tilitoimistosi saa määrämuotoisen raportin palkanmaksuista kirjanpitoa varten.

Arkisto palkanmaksuista ja yksityiskohdista säilyy palvelussa. Yritykselle saa myös tarvittavat vakuutukset suoraan palvelusta. Maksat käytöstä vain palkanmaksukohtaisesti (4–10€/palkanmaksu), ei kk-maksuja tai sitoutumispakkoa.

Kokeile yrityksen Palkkaus.fi-palvelua – kirjautuminen ei maksa mitään

 

LUE LISÄÄ:

Ilmainen palkkalaskuri – kokeile palkanmaksun kuluja eri tilanteissa

Mitä GDPR tarkoittaa? Miten Palkkaus.fi on tietosuojan toteuttanut.