Talenom Simple Palkat

Financial Management Service
Olli-Pekka Kuha
Integrointi Talenom Online -verkkopalveluun onnistui todella vaivattomasti palkanmaksualustan erittäin hyvän integraatiokyvykkyyden ansiosta. Heti ensimmäisessä tapaamisessa meille tarjottiin valmiita vaihtoehtoja, joista sitten valitsimme meidän tarpeisiimme sopivimman. Integrointityön osuus Talenomin järjestelmän osalta oli todella kevyt ja saimme siihenkin vahvan teknisen tuen Palkkaus.fi:n tiimiltä. Olli-Pekka Kuha / Tuotepäällikkö, Talenom Oyj

Talenom Oyj valitsi Palkkaus.fi:n palkanlaskennan toteuttajaksi. Talenom Online -taloushallintopalvelussa yrittäjä voi nyt itse hoitaa palkanmaksut verkkopalvelussa omatoimisesti helppokäyttöisellä palkkalaskurilla. Kaikki palkkoihin liittyvät tilitykset, ilmoitukset ja kirjanpitoviennit tapahtuvat automaattisesti.

Palkkaus.fi ja palkanmaksualusta

Palkkaus.fi on palkanlaskenta- ja maksupalvelu, joka perustuu avoimen rajapinnan Salaxy-palkanmaksualustaan. Ensimmäinen Palkkaus.fi-palvelu avattiin kotitalouksille 2014 ja palkanmaksualusta kehittyi sen jälkeen omaksi tuotteekseen tarjoamaan kaikki palkanlaskentaan ja palkanmaksun prosessihin liittyvät palvelut rajapintojen kautta. Palkkaus.fi tarjoaa myös tilityksiin liittyvät maksupalvelut, jolloin koko prosessi palkanlaskennasta tilitysten ja viranomaisprosessien kautta kirjanpitoon on mahdollista tarjota joustavasti muille verkkopalveluille.

Salaxy service concept

Verkkopalveluiden on helppo tuoda koko palkanmaksupalvelu osaksi omaa käyttökokemustaan ilman suuria investointeja. Alustaa käyttävät monet erikokoiset toimijat, esimerkiksi Holvi-verkkopankki, Nordea Siirto -mobiilisovellusYhdistysavain-verkkopalvelu ja MTK:n TöitäSuomesta.fi-palvelu.

Talenom-integraatio

Projekti aloitettiin lokakuussa 2018 yhteisellä workshopilla ja marraskuussa CTO Olli Perttilä oli yhden päivän Talenomin tuotekehityksen luona auttamassa tiimin alkuun. Päivän lopuksi integroitu palkanmaksukäyttöliittymä oli jo käytössä Talenomin testiympäristössä. Sen jälkeen palvelun käyttöliittymä muokattiin Talenomin palvelun käyttöliittymäkäyteiden mukaiseksi parin viikon aikana.

Pilottikäyttäjät ottivat palvelun käyttöön lyhyen sisäisen testauksen jälkeen joulukuussa 2018. Integraation toimivuus testattiin käyttäjäpilotissa ja sen palautteen perusteella muokattiin muutamia käyttöliittymän yksityiskohtia. Palvelu avattiin helmikuun alussa Talenomin asiakkaille ja Talenom alkoi tarjota sitä heti kaikille pienyrityksille.

“Palkanmaksu oli helppo integroida osaksi omaa palveluamme ja käyttökokemus on täysin Talenomin mukainen. Projekti oli meidän kannaltamme vaivaton ja nopea.”, kertoo tuotepäällikkö Olli-Pekka Kuha Talenomilta.

Pieni investointi ja nopea toteutus

Talenomille palkanlaskennan tuominen yhteistyössä Palkkaus.fi:n kanssa oli joustava ratkaisu, joka oli toteutettavissa nopealla aikataululla ilman suuria investointeja. Myös jatkokehitys tulee olemaan helppoa, eikä Talenomin tarvitse vastata hankalasta ylläpidosta, koska esimerkiksi palkanlaskennan vuosittaiset päivitykset tulevat automaattisesti Palkkaus.fi:n alustan kautta myös Talenomin palveluun.

Talenom_Online-Simple-Palkat_palkkalaskuri_public
Talenom Onlinessa on nyt palkat saumattomasti osana verkkopalvelua.

“Tarjoamme kehittäjille selkeät ohjeet, referenssitoteutukset ja tuen. Meillä on kokemusta monenlaisista taloushallinnonratkaisuista ja verkkopalveluista, joten tyypillisesti päivässä saamme integroidun toteutuksen perusrungon tehtyä. Tämä pitää sisällään myös single sign-on kirjautumisen asiakkaan tunnistautumisella. Tuemme myös täysin räätälöityjä toiminnallisuuksia esimerkiksi maksamisessa. Räätälöintien tekemiseen voi mennä pidempään, mutta perusintegraatiossa ei tule yllätyksiä. Haluamme, että rajapintojemme avulla palkanmaksu on kaikkien verkkopalvelujen ulottuvilla.”, sanoo Olli Perttilä, Palkkaus.fi:n CTO.

Lue lisää

Talenom Oyj yhteistyöhön Palkkaus.fi:n kannsa (Talenomin sivuilla)

Näin maksat palkan Talenomin palvelussa (video)

Talenom Simple -palvelu pienyrityksille

Palkkaus.fi hoitaa tulorekisterin automaattisesti

Lisää palkanmaksualustasta kehittäjäsivustolla